Přinášíme informace týkající se testování zaměstnanců na základě opatření účinného od 22. listopadu 2021.

Všichni zaměstnavatelé musí zajistit pravidelné testování všech zaměstnanců na covid 19, a to buď na pracovišti samotestem (možnost "prostřednictvím poskytovatele lékařských služeb" byla zrušena).

Frekvence – alespoň jedenkrát za týden (první kolo testování je nutno provést nejpozději do 29. listopadu 2021).  

Zaměstnanci jsou povinni se testování účastnit. OSVČ jsou povinny se testovat v uvedené frekvenci samotestem. Zaměstnavatelé a OSVČ jsou povinni vést evidenci provedených testů, a to v rozsahu jména osob a data, ke kterému podstoupily test.

Zaměstnancem se rozumí mimo jiné i dočasně přidělený zaměstnanec agentury práce, dohodář a dobrovolník. Pracovištěm je místo určené k plnění pracovních nebo služebních úkolů, s výjimkou výkonu práce na dálku (home office).

Výjimky:

  • Zaměstnanci nebo OSVČ, kteří se vzhledem k povaze práce na svém pracovišti nesetkávají s třetími osobami (kromě těch ze stejné domácnosti). Tedy osoby na home office se testovat nemusí.
  • Osoby, které:
    • mají dokončené očkování (před nejméně 14 dny) – prokazuje se certifikátem
    • prodělaly laboratorně potvrzený covid 19 a jsou v ochranné lhůtě 180 dní – prokazuje se záznamem v ISIN
    • podstoupily v posledních 7 dnech PCR test s negativním výsledkem – prokazuje se záznamem v ISIN
    • podstoupily v posledních 7 dnech antigenní test provedený zdravotníkem s negativním výsledkem – prokazuje se záznamem v ISIN

 

Zaměstnanec odmítl testování:

  • Zaměstnavatel bezodkladně ohlásí odmítnutí příslušnému orgánu ochrany veřejného zdraví (krajské hygieně) a zajistí organizačním opatřením omezení setkávání tohoto zaměstnance s ostatním osobami na nezbytně nutnou míru.
  • Zaměstnanec je povinen nosit respirátor (či obdobnou adekvátní ochranu dle norem) po celou dobu přítomnosti na pracovišti (s výjimkou konzumace potravin), dodržovat rozestup od ostatních osob alespoň 1,5m, stravovat se odděleně.

 

Zaměstnanec je pozitivní:

  • Zaměstnanec je povinen bezodkladně uvědomit zaměstnavatele a opustit pracoviště a do místa svého bydliště. Dále uvědomit lékaře, nechat si vystavit žádanku a bez prodlení podstoupit konfirmační test. (OSVČ postupuje obdobně.)
  • Nepřítomnost zaměstnance mezi pozitivním antigenem a výsledkem konfirmačního testu je překážkou na straně zaměstnavatele.

Poskytovatel zdravotních služeb nebo hygiena, kteří vystavují žádanku, uvedou, že jde o konfirmační test a IČO zaměstnavatele.

 

Pokud osoba podléhá pravidlům jiné ochranného opatření při výkonu práce, toto se na ni nevztahuje.

ISIN – je Informační systém infekčních nemocí. Kontroluje se například prostřednictvím aplikace Tečka.

 

Zemědělský svaz ČR pro své členy zprostředkovává nákup antigenních testů a respirátorů. Své objednávky a dotazy směřujte jako na jaře do systému na kolegyni ing. Lenku Šímovou (simova@zscr.cz, Mob.: +420 725 345 290)

Další informace naleznete na našich stánkách. Sledujeme pro Vás například vývoj vyjednávání ohledně příspěvků na testy, který se očekává podobný jako na jaře.

Aktuální opatření zde: https://www.zscr.cz/clanek/nova-pravidla-od-22-listopadu-6646 

Testy na pojišťovnu - kdo a jak často zde: https://www.zscr.cz/clanek/pcr-testy-na-pojistovnu-6647 

V případě jakýchkoliv dotazů se na nás neváhejte obrátit.

 

Mgr. Kateřina Tylšarová

Právnička Zemědělského svazu ČR

Mobil: 770 124 116

Mail: tylsarova@zscr.cz