Ministerstvo zemědělství se 5.5. znovu vyjádřilo k omezením: Vydávat stanoviska k mimořádným opatřením Ministerstva zdravotnictví v záležitosti bránění šíření onemocnění Covid-19 je oprávněno přednostně Ministerstvo zdravotnictví. S ohledem na mimořádné opatření Ministerstva zdravotnictví ze dne 29. dubna 2021, č.j. MZDR 14601/2021-7/MIN/KAN, sděluje Ministerstvo zemědělství v dohodě s Ministerstvem zdravotnictví následující:

Výkon rybářského práva a práva myslivosti není omezen. Společný lov zvěře a například výlov rybníka omezen není. Pořádat rybářské závody nelze.

Omezena je spolková činnost, kterou je možné provádět za podmínek stanovených shora uvedeným mimořádným opatřením Ministerstva zdravotnictví, kdy spolková činnost je povolena s účastí ve stejný čas max. 2 osob.

Podle bodu 1/19 je možné konat zasedání orgánů právnických osob (včetně spolků) podle pravidel v tomto bodu uvedených.

V případě zkoušek podle zákona o rybářství a podle zákona o myslivosti platí následující:

Na základě části I. bodu 4) písm. e) shora uvedeného mimořádného opatření Ministerstva zdravotnictví je možné pořádat zkoušky stanovené předmětnými zákony, tzn. zkouška pro získání osvědčení pro vydání prvního rybářského lístku, zkouška pro získání osvědčení pro ustanovení rybářským hospodářem a rybářskou stráží, zkouška z myslivosti, zkouška pro myslivecké hospodáře, zkouška loveckých psů z výkonu a sokolnické zkoušky a to za dodržení stanovených pravidel, kdy zkoušek se může přítomně účastnit max. 10 osob a dalších max. 3 osob z řad veřejnosti (celkový počet osob, tedy všech, zejména pak uchazečů o zkoušku, zkoušejících a veřejnosti, je nejvýše 13 osob).

Při provádění výše uvedených činností je nutné dodržovat stanovená hygienická opatření.

Ministerstvo zeměděství apeluje na všechny, aby zvážili za současné situace provádění těchto činností. V případě jakýchkoliv nejasností kontaktujte Ministerstvo zdravotnictví, popřípadě příslušnou hygienickou stanici. Zdroj:

http://eagri.cz/public/web/mze/tiskovy-servis/aktuality/koronavirus/stanovisko-ministerstva-zemedelstvi-k.html