Prezident Německého svazu zemědělců (DBV) Joachim Rukwied zemědělce vyzval, aby se pozitivně dívali dopředu. Čas nelze vrátit zpátky, zemědělství se nachází v transformačním procesu, přičemž proces změn se v něm nezpomalí a spíše se zrychlí. Velkou výzvou bude transformace v chovu hospodářských zvířat. Dle něho konfrontace nejsou řešením výzev budoucnosti. Uvedl, že tu je klimatická změna, něco se s tím dělat musí a poukázal na katastrofální povodně ve spolkových zemích Severní Porýní-Vestfálsko a Porýní-Falcko v červenci minulého roku. Jako už ve svých dřívějších vystoupeních apeloval na to, že politikové by zemědělcům měli umožnit, aby se ke klimatu a k životnímu prostředí stavěli šetrněji. Zdroj:

https://www.topagrar.com/management-und-politik/news/joachim-rukwied-jetzt-positiv-nach-vorne-blicken-12773594.html

 

Např. ke zdůrazňování welfare hospodářských zvířat se již dříve ptal: Kdo to bude platit? Takový důraz si vyžádá i veřejné prostředky a účast státu. Zdroj:

https://www.topagrar.com/management-und-politik/news/rukwied-will-oezdemir-auf-unklare-

 

Prezident DBV Joachim Rukwied v prosinci minulého roku uvedl, že případné demonstrace by nepodpořily politickou práci DBV v Bruselu. Namísto demontrací chce jít do Bruselu s argumenty a politiky přesvědčit. S tím ale řada okresních svazů zemědělců nesouhlasí a od takového prohlášení se distancují. Zdroj:

https://www.topagrar.com/panorama/news/wlv-kreisverbaende-distanzieren-sich-von-rukwied-aeusserungen-12761970.html