Od ledna 2022 se v Německu chystají environmentální aktivisté na demonstrace do ulic, aby podchytili mladé a poukázali na to, že devastaci životního prostředí je nutné zastavit stejně jako klimatickou změnu. Budoucí premiér Scholz přislíbil řešení a uvedl, že na to má plán, aby se to zastavilo. Další informace jsou zde:

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/v-nemecku-vznika-vlada-slunecnich-elektraren-je-to-vzor-pro-cesko-180612

 

Tři politické strany (sociální a svobodní demokraté a zelení) v SRN věří, že se jim podaří dohodnout koaliční smlouvu a složení nové německé vlády do konce listopadu 2021. Avšak byly tu, a možná stále jsou, spory v klimatické politice, které mohou vykolejit dohodnuté věci. Ano, klimatická politika a řešení velké právě probíhající energetické krize se všude v EU dostávají na hlavní pořad dne. SRN chce mít novou vládu co nejdříve, protože členské země čeká vyjednávání o energeticko-klimatickém balíčku Fit for 55 a o udržitelnosti a vhodnosti zařazení jaderné energie a zemního plynu do zelených finančních energetických pravidel. Zdroj:

https://www.euractiv.com/section/politics/news/german-parties-confident-to-agree-coalition-treaty-new-government-by-end-november/