Zemědělci ukončení protestů, které probíhají od pondělka (14.2. v Bratislavě) podmiňují odstoupením ministra zemědělství Samuela Vičana. Více zde:

https://tvnoviny.sk/domace/clanok/144947-jeden-protest-za-druhym-k-autodopravcom-sa-na-vychode-pridali-nespokojni-farmari-a-lesnici

Od noci z 15. na 16.2. se na dálnici D2 v Jihomoravském kraji vytvořily kolony kamionů kvůli protestům na Slovensku v blízkosti hraničního přechodu. Je možná blokáda dalších hraničních přechodů. Více zde:

https://tnbiz.cz/domaci-a-politika/455078

https://tvnoviny.sk/domace/clanok/144968-strajk-autodopravcov-pokracuje-hranicny-priechod-kuty-brodske-je-pre-nakladne-auta-nadalej-neprejazdny

 

Pokud Vláda SR nebude chtít s dopravci jednat, blokády se dle předsedy Unie autodopravců Stanislava Skaly rozšíří na další hraniční přechody. "Jsou to přechody na Oravě, kde je tranzit na celé Polsko, dále Komárno a Šahy," uvedl Skala. K protestům se přidali zemědělci, kteří  se svými stroji zablokovali silniční tah mezi Košicemi a Michalovcemi na východě Slovenska. Víc zde:

https://ct24.ceskatelevize.cz/domaci/3442946-slovensti-dopravci-zablokovali-dalnici-d2-na-hranicich-s-ceskem-protestuji-proti

Slovenští autodopravci po částečné blokádě přechodu Břeclav/Kúty ohlásili 16.2. dopoledne rozšíření protestů na čtyři hraniční přechody s Maďarskem a Polskem. Zdroj:

https://www.novinky.cz/stalo-se

Dálnice D2 je ve směru na Slovensko zhruba od úterních 20:30 uzavřená pro nákladní auta mezi exitem 48 Břeclav a hraničním přechodem Břeclav-Kúty. Od hranic se směrem do ČR vytvořila kolona kamionů, řekl jihomoravský policejní mluvčí Petr Vala. Zdroj:

https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/dalnice-protest-kamion-uzavirka_2202152310_voj

Dálnici D2 u Břeclavi blokuje protest slovenských dopravců. Ve směru na Bratislavu se nárazově tvoří několikakilometrové kolony kamionů. Důvodem je protest slovenských autodopravců. Osobní vozidla místem projedou. Autodopravci mimo jiné požadují chtějí snížení mýta a některých daní. Zdroj:

https://www.lidovky.cz/domov/kolona-d2-slovensky-doprava-dalnice.A220215_230742_ln_domov_kov