Vicepremiér a ministr průmyslu Karel Havlíček (za ANO) by měl v pondělí 18. října vládě předložit návrh kompenzace vysokých cen energií pro 4,3 milionu domácností. Kabinet by jim měl odpustit poplatky na obnovitelné zdroje. Na tiskové konferenci to řekli Havlíček a premiér Andrej Babiš (ANO). Ten zároveň vyzval Energetický regulační úřad (ERÚ), aby zvážil zastropování cen u dodavatelů energií, kteří se budou starat o zákazníky končící skupiny Bohemia Energy. Zdroj:

https://ct24.ceskatelevize.cz/domaci/3385456-zvazte-zastropovani-cen-u-dodavatelu-energii-vyzval-babis-regulacni-urad

 

Největší uskupení alternativních dodavatelů energií v ČR – firma Bohemia Energy – skončí. Skupina se zhruba 900 tisíci odběrných míst se rozhodla ukončit podnikatelskou činnost a požádá Energetický regulační úřad (ERÚ) o zrušení licencí. Energie klientům společnosti zajistí takzvaný dodavatel poslední instance. Premiér Andrej Babiš vyzval představitele ERÚ, aby se zamysleli nad zastropováním cen u těchto dodavatelů. Zdroj:

https://ct24.ceskatelevize.cz/domaci/3385150-dodavatel-elektriny-a-plynu-bohemia-energy-konci-skupina-ma-statisice-odberatelu